اخبار مهمشب رصدینجوم

شب رصدی همزمان با مقارنه زحل و مشتری برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهش سرای فرهیختگان ایلام، امشب دوشنبه ۱ دیماه ۱۳۹۹ شب رصدی برگزار شد. امشب بعد از ۴۰۰ سال یکبار مقارنه بین سیاره مشتری و زحل در آسمان شب اتفاق افتاد. در این شب رصدی مقارنه مشتری و زحل و رصد ماه انجام شد.

از هم اکنون بدانید که امشب شاید برای منجمان خاطره انگیزترین شب زندگی‌شان باشد…
در شامگاه امشب دوشنبه ۱ دیماه ۱۳۹۹ ساعتی بعد از غروب خورشید، از افق جنوب-شرقی گروه نجوم پژوهش سرای فرهیخنگان توانستیم  برای آخرین بار دو سیاره غول پیکر مشتری و زحل را از درونِ تلسکوپ حتی با قمرهایشان در یک میدان دید مشاهده و رصد کنیم.
رخداد این پدیده در ساعتِ ۱۷:۳۰ شامگاه این روز، در بستر میان صور فلکیِ قوس و جَدی اتفاق افتاد.
همچنین نمایی از سیارات و قمرهایشان، آنگونه که از درون تلسکوپ های آماتوری دیده میشوند را میبینید.
در حقیقت مقارنه اجرام آسمانی پدیده نادری نیست؛
اما این مقارنه از زمان گالیله تاکنون (۱۶ جولای سال ۱۶۲۳ میلادی) در طول ۳۹۷ سال گذشته بی تکرار بوده است…
مشخصاً چنین پدیده ای ممکن است هر ۲۰ سال یکبار رخ دهد، اما به سببِ انحراف مداری همه آنها تا این حد نزدیک نخواهند بود. بعد از امسال، در ۲ نوامبر ۲۰۴۰ و ۷ آوریل ۲۰۶۰ میلادی نیز چنین پدیده ای را شاهدیم، ولی در هر دو مورد جداییِ زاویه ای دو سیاره از دیدمان حدود °۱/۱ و ۱۱ برابر بیشتر از اینبار است!

برای اطلاعاتِ بیشتر، در بازه هزار ساله از سال ۱۶۰۰ تا ۲۵۹۹ میلادی، تنها ۶ مقارنه نزدیک تر از °۰/۲ میانِ این دو سیاره رخ داده و یا خواهد داد؛ در سال های ۱۶۲۳ و ۱۶۸۳ و ۲۰۲۰ و ۲۰۸۰ و ۲۴۱۷ و ۲۴۷۷ میلادی.
با اینحال در ۱۰هزار سالِ آینده،در ۱۶ فوریه ۷۵۴۱ و ۲۵ فوریه ۸۶۷۴ میلادی سیاره مشتری از روبروی زحل عبور مینماید و در ۱۷ ژوئن ۷۵۴۱ نیز این سیاره بطور کامل سیاره زحل را برای مدتی اندک خواهد پوشاند!
بدون شک جایمان خالی خواهد بود.

  • #پژوهش_سرای_فرهیختگان_ایلام
  • #جشنواره_کشوری_علوم_و_فناوری_نانو
  • #اختتامیه
  • #اعلام_نتایج
  • #نانوفناوری

===============================

راه های ارتباطی:

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا