فراخوان طرح پژوهشی

برای دانلود شیوه نامه فراخوان طرح پژوهشی و فرم روی لینک زیر کلیک نمایید:

شیوه نامه فراخوان طرح پژوهشی

فرم شناسنامه اثر طرح پژوهشی با فرمت word

فرم شناسنامه اثر طرح پژوهشی با فرمت pdf


شیوه نامه اجرایی اولین

فراخوان طرح پژوهشی

پژوهش سرای فرهیختگان ایلام

 

 

 

اردیبهشت ۱۴۰۰

 

 

مقدمه

کنجکاوی و تحقیق از تمایلات طبیعی هر انسان است و میل به شناخت امور، کشف اسرار، پرده برداری از مجهولات و درک واقعی­های نهانی، فطری و غریزی انسان است و از همان کودکی پدیدار می­شود. پژوهش عامل مهمی در تولید دانش و در حقیقت راهی برای جستجوی آگاهی است. نقش تحقیق و پژوهش در یادگیری نیز بسیار مؤثر است. هدف آموزش انباشتن ذهن دانش آموزان از معلومات نیست بلکه هدف این است که یادگیرنده به تفکر منطقی دست یافته و برای خود روحی جستجو گر بیابد. موضوعات را مانند یک مورخ بررسی کند و خود به کسب دانش بپردازد. محقق با تحقیق خود می خواهد امور و پدیده ها را به محک فکر و تجربه در بوته آزمایش قرار دهد و آن ها را با زمینه های اندیشه و درک خود بر اساس یک روش علمی مطابقت دهد و از آنجا دریابد که مسئله درست بوده یا نه؟

در دنیای امروز دانایی یکی از محورها و شاخص های اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه محسوب شده و یک از فاکتورهای توسعه به شمار می رود. پژوهش و تحقیق باید در حل معضلات جامعه و سایر عرصه ها نقشی اساسی و تعیین کننده داشته باشد. ارتقای فرهنگ پژوهش و استقرار نظام تحقیق لازمه یک الگوی مطلوب از توسعه می باشد. اگر به شاخص های دقیق توسعه انسانی نگاه کنیم در می یابیم که کشور ما با توسعه یافتگی فاصله زیادی دارد و علت این مسئله را می توان در موانع پژوهشی کشور جستجو کرد.

با توجه به اهمیت پژوهش و نقش مهمی که در توسعه و اعتلای جامعه دارد پژوهش سرای دانش آموزی فرهیختگان ایلام در نظر دارد فراخوان طرح پژوهشی بین دانش آموزان متوسطه اول و دوم با موضوع نانوفناوری برگزار کند. نانوفناوری یکی از علوم پیشرفته و روز دنیا است که با توجه به ماهیت بین رشته ای که دارد در اکثر علوم و حوزه ها تاثیرگذار است و میتواند باعث حل خیلی از مشکلات شود.

تمامی دانش آموزان متوسطه اول و دوم مخاطبان این فراخوان هستند و ۱۰ طرح برتر مورد حمایت پژوهش سرا قرار گرفته، تا خود دانش آموزان به کمک اساتید راهنمای مرکز، طرح پژوهشی خود را به صورت عملی انجام دهند.

 

 

اهداف فراخوان

  • Ø توانمندسازی دانش آموزان در تحقیق و پژوهش به صورت عملی
  • Ø هدایت دانش آموزان به سمت آموزش پژوهش محور
  • Ø ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس در دانش آموزان
  • Ø ایجاد علاقه و انگیزه در بین دانش آموزان برای شناخت فناوری نانو
  • Ø شناسایی استعداد ها و خلاقیت های دانش آموزان در زمینه نانوفناوری
  • Ø تقویت مهارت کارگروهی و احترام به خردجمعی در گروه
  • Ø فراهم نمودن بستری برای ارائه دست آوردهای دانش آموزان در زمینه نانوفناوری

 

تدوین طرح پژوهشی:

طرح پژوهش علمی باید در ارتباط با فناوری نانو باشد. دانش آموزان بایستی پس از انتخاب موضوع، و مطالعه ی چندین مقاله ی معتبر علمی مرتبط با آن، پروپوزال طرح علمی خود را مطابق با فرمت تعیین شده در پیوست شماره ۱ آماده نموده و تا تاریخ اعلام شده به دبیرخانه ارسال کنند. دانش آموزان عزیز توجه داشته باشند صرفاً آن دسته از آثار مورد داوری قرار می گیرند که فرمت تعیین شده را رعایت کرده باشند و گردآوری یافته های پژوهشگران در مورد موضوع برگرفته از مقالات  داخلی و بین المللی معتبر باشد و آثاری که جنبه کلی دارد نظیر تعریف مفاهیم نانو و یا تکرار یک پژوهش باشد مورد داوری قرار نمی گیرد.

تعداد صفحات پروپوزال طرح پژوهشی حداقل ۱۰ صفحه و حداکثر ۲۰ صفحه میتواند باشد.

 

شرایط شرکت کنندگان:

همه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه می توانند به صورت انفرادی یا گروهی (۲ یا ۳ نفره ) شرکت کنند.

 

نحوه ارسال آثار

شرکت کنندگان می بایست طرح پژوهشی خود را طبق فرمت های اعلام شده آماده نمایند و از طریق پیام رسان شاد به آیدی nano_ilam ارسال نمایند. مستندات ارسالی به دبیرخانه شامل فایل word  و pdf طرح پژوهشی به همراه فرم مشخصات اثر (پیوست شماره ۲) می­باشد.

 

ط) نحوه داوری آثار و انتخاب طرح های پژوهشی برتر:

ارزیابی آثار توسط هیئت داوران و مطابق با جدول موجود در پیوست۳، انجام شده و بر اساس آن طرح های پژوهشی برتر انتخاب می شوند.

 

ارتباط با دبیرخانه:

ارسال آثار فقط از طریق آیدی شاد به نشانی nano_ilam انجام شود. شرکت کنندگان در صورت وجود هر گونه سوال یا مشکل می توانند با شماره تلفن های ۰۹۳۹۰۰۹۹۱۸۲ و ۰۹۱۸۳۴۴۹۴۰۰ ارتباط برقرار نمایند.

 

آدرس کانال شاد، ایتا و تلگرام پژوهش سرای فرهیختگان ایلام:  @pjilam97

آدرس وب سایت پژوهش سرای فرهیختگان ایلام:  www.psi1.ir

ایمیل دبیرخانه پژوهش سرای فرهیختگان ایلام:  pjilam97@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

پیوست شماره ۱

 

راهنمای تدوین پروپوزال طرح پژوهشی

 

 

راهنمای تهیه پروپوزال طرح پژوهشی:

پروپوزال، پیش نویس طرح پژوهشی است که محقق قصد انجام آن را دارد. طرح اولیه از کار اصلی است و چارچوب تحقیق را مشخص می کند. پروپوزال ایده و پژوهشی که در ذهن دانش آموز است را پیشنهاد و دلایل انجام پژوهش را بیان می نماید.  نگارش پروپوزال باید به شکلی باشد که ضرورت و اهمیت تحقیق و قابلیت اجرایی شدن در چارچوب مطرح شده را به خوبی نشان دهد. پروپوزال خوب نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای انجام عملی آن می باشد.

در پروپوزال ارائه شده، شخص ابتدا به معرفی موضوع انتخابی خود می پردازد سپس در مورد اهمیت موضوع تحقیق توضیحاتی ارائه نموده و پژوهش هایی که در گذشته در مورد موضوع تحقیق انجام شده را برای یافتن ارتباط منطقی بین تحقیقات گذشته و موضوع پژوهش خود بررسی می کند، و به این ترتیب از نتایج و تجربیات دیگران برای پیشبرد کار تحقیقی خود استفاده می کند. در نهایت نتایجی که فکر می‌کنید از تحقیق خواهید گرفت و هم‌چنین روش‌هایی که در پژوهش از آن‌ها بهره خواهید گرفت را مطرح می کنید.

بر این اساس یک پروپوزال طرح پژوهشی شامل بخش­های زیر است:

 عنوان

اسامی نویسندگان

چکیده

واژه­های کلیدی

مقدمه

پیشینه تحقیق

اهداف تحقیق

کاربرد و اهمیت پژوهش

فرضیه ها و یا سوال های تحقیق

روش تحقیق

جدول زمانی و مراحل اجرای طرح

فهرست مراجع

 

در ادامه یک الگو برای گزارش­کار ارائه شده، که دانش آموزان می­بایست گزارش­های خود را برطبق این الگو تهیه نموده و برای جشنواره ارسال نمایند.

 

عنوان فارسی پروپوزال طرح پژوهشی(B Nazanin 16 Bold)

نام و نام خانوادگی نویسنده اول۱ ؛ نام ونام خانوادگی نویسنده دوم۲*  ( B Nazanin 14 Bold ) (زیر نام ارائه­کننده خط کشیده شود و سمت چپ بالای نام خانوادگی نویسنده مسئول ستاره گذاشته شود.)

۱ آدرس نویسنده اول (B Nazanin 12 italic  )

۲ آدرس نویسنده دوم (B Nazanin 12 italic  )

 

چکیده (Bold B Nazanin 14)

متن چکیده با فونت (B Nazanin 12) نوشته شود.

چکیده یک گزارش علمی خلاصه­ی کوتاهی از محتویات گزارش است که به خواننده این فرصت را می­دهد که نگاهی اجمالی به محتویات گزارش بیاندازد. چکیده باید کوتاه بوده و در آن از کلی­گوئی پرهیز شود. همچنین چکیده باید کامل و فقط در یک پاراگراف تنظیم شود. در چکیده ذکر مراجع جایز نیست. چکیده باید با فونت B Nazanin 12 معمولی و کلمات انگلیسی با فونت Times New Roman 13 و حداکثر ۲۰۰ کلمه با فاصله ۱ (line spacing1) که از کناره ها ردیف شده است (justify) تنظیم شود.

 

واژه­های کلیدی: کلمات کلیدی حداکثر تا ۵ کلمه با فونت B Nazanin 12 Bold در یک سطر نوشته شود.

 

مقدمه (B Nazanin 14 Bold)

هدف از نگارش مقدمه ایجاد زمینه لازم در مورد موضوع پژوهش است و نشان می‌دهد که می‌خواهید درمورد چه موضوعی صحبت کنید و خلاصه‌ای از مشکلی که درباره‌اش بحث می‌کنید را مطرح می‌کند.  در این بخش مشخص میکنید که چرا این تحقیق باید انجام شود و چه نتایجی جدیدی بعد از انجام این تحقیق حاصل می شود.

متن مقدمه با فونت (B Nazanin 14) معمولی نوشته شود. کلمات انگلیسی داخل متن با فونت Times New Roman 13) نوشته شود و کناره ها ردیف (justify) شوند.

 

پیشینه تحقیق (B Nazanin 14 Bold)

به صورت مختصر و دقیق و با ذکر منبع سوابق تحقیق را ارائه میدهید. و نتایج تحقیقات گذشته و ارتباط آنها با موضوع تحقیق و مواردی که به تحقیق شما کمک میکند را بیان میکنید. به طور کلی بیان میکنید که چه تحقیقاتی انجام شده و نتایج آنها چی بوده و چه نقص هایی داشته و چگونه به اهداف تحقیق شما کمک میکنند. این بخش معمولا طولانی ترین بخش یک پروپوزال می باشد.

متن پیشینه تحقیق با فونت (B Nazanin 14) معمولی نوشته شود. کلمات انگلیسی داخل متن با فونت Times New Roman 13) نوشته شود و کناره ها ردیف (justify) شوند.

 

اهداف تحقیق (B Nazanin 14 Bold)

هدف تحقیق را با عبارات دقیق مشخص میکنید و مشخص میکنیدکه دنبال چه هدفی هستید.

متن پیشینه تحقیق با فونت (B Nazanin 14) معمولی نوشته شود. کلمات انگلیسی داخل متن با فونت Times New Roman 13) نوشته شود و کناره ها ردیف (justify) شوند.

 

کاربرد و اهمیت تحقیق (B Nazanin 14 Bold)

در این بخش به این سوال پاسخ می دهید که به چه دلیل حوزه تحقیقاتی شما حائز اهمیت است و طرح پژوهشی شما چه کاربردهایی خواهد داشت.

متن پیشینه تحقیق با فونت (B Nazanin 14) معمولی نوشته شود. کلمات انگلیسی داخل متن با فونت Times New Roman 13) نوشته شود و کناره ها ردیف (justify) شوند.

 

فرضیه ها یا سوال های تحقیق (B Nazanin 14 Bold)

فرضیه حدس و گمان خردمندانه ای است که پژوهشگر در مورد موضوع تحقیق خود دارد. فرضیه به صورت خبری بیان می شود و نشان دهنده نتایج مورد انتظار از پژوهش است.

سوالات تحقیق، آن سوال هایی است که هنوز پاسخی برای آنها نداریم و با انجام تحقیق به پاسخ آنها می­رسیم.

متن پیشینه تحقیق با فونت (B Nazanin 14) معمولی نوشته شود. کلمات انگلیسی داخل متن با فونت Times New Roman 13) نوشته شود و کناره ها ردیف (justify) شوند.

 

روش تحقیق (B Nazanin 14 Bold)

نوع پژوهش خود را مشخص می­کنید با توجه به اینکه موضوع فراخوان نانوفناوری است، روش تحقیق از نوع آزمایشی است. بنابراین در این بخش متغیرهای مساله را معرفی کرده و روش جمع آوری داده ها و انجام آزمایش را بیان می­کنید.

جدول زمانی و مراحل اجرای طرح (B Nazanin 14 Bold)

این بخش بدنه اصلی گزارش شما را تشکیل می­دهد که در آن می­بایست اطلاعاتی را با ساختار منظم از موضوع گزارش در اختیار خواننده قراردهید. به این منظور می­توانید مطالب را به بخش­ها و زیر بخش­ها تقسیم کنید. توجه داشته باشید که کل گزارش شما نباید از ۲۰ صفحه A4 بیشتر شود.

متن جدول زمانی با B Nazanin 14 معمولی (کلمات انگلیسی با فونت Times New Roman 13) تک فاصله تایپ شود و کناره‌ها ردیف شده (justify) باشند.

فهرست مراجع (B Nazanin 14 Bold)

ارجاع‌دهی مراجع در متن در [] و به ترتیب از [۱] انجام می‌شود و به­ترتیبی که در متن ارجاع می‌شود در لیست مراجع با فرمتی که دربخش مراجع آمده است، لیست می‌شوند.

مراجع فارسی با فونت B Nazanin 12 معمولی و مراجع انگلیسی با فونت Times New Roman 11  معمولی تک فاصله تایپ و لیست شوند و کناره­ها ردیف شده (justify) باشند.

منابع مورد استفاده در متن به­ترتیب شماره در داخل کروشه [ ] مشخص و فهرست آنها مطابق با شماره‌ای که در متن مشخص شده است و به ترتیب زیر با مراعات استانداردهای رایج در ارائه مراجع در بخش مراجع آورده شود.

 

کتاب­های فارسی و انگلیسی:

[۱] نام و نام خانوادگی نویسندگان، عنوان کتاب، ویرایش …، انتشارات …..، سال …..

[۲] R.W. Baker, Membrane Technology and Applications, 2nd ed., John Wiley & Sons, 2006.

کتاب­های ترجمه شده فارسی:

[۳] نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان اصلی کتاب به فارسی، عنوان کتاب ترجمه شده به فارسی، ترجمه ….نام ترجمه کنندگان، انتشارات …..، سال …..

مقاله‌های فارسی:

[۴] نام و نام خانوادگی نویسندگان مقاله، عنوان مقاله، عنوان ژورنال، جلد…، سال …، صفحه های … تا ….

مقاله‌های کنفرانسی فارسی:

[۵] نام و نام خانوادگی نویسندگان مقاله، عنوان مقاله، عنوان کنفرانس، محل برگزاری کنفرانس، سال …، صفحه‌های … تا ….

مقاله‌های انگلیسی:

[۶] M. A. Aroon, A.F. Ismail, M.M. Montazer-Rahmati, T. Matsuura, Effect of chitosan as a functionalization agent on the performance and separation properties of polyimide/multi-walled carbon nanotubes mixed matrix flat sheet membranes, Journal of Membrane Science 364 (2010) 309–۳۱۷.

چند نکته مهم در ذکر مراجع:

  1. شماره مقاله در لیست مرجع ها باید در ابتدای خط در داخل کروشه گذاشته شود و بین مقاله ها فاصله نباشد. در انتهای آدرس هر مقاله حتماً نقطه گذاشته شود.
  2. مقالات فارسی راست چین و مقالات انگلیسی چپ چین باشند.
  3. در آدرس‌دهی مقالات فارسی نام و نام خانوادگی نویسنده کامل آورده شود ولی در مقالات و کتب انگلیسی نام به صورت مخفف، بعد نقطه و سپس نام خانوادگی به طور کامل ذکر شود.
  4. نام مقالات و کتب و ژورنال و کنفرانس های فارسی و انگلیسی حتماً به صورت کامل نوشته شود.

 

 

نکاتی در مورد جداول و نمودارها:

شکل‌ها و نمودارها باید وسط­چین و واضح باشند. توضیح شکل‌ها به صورت وسط­چین با فونت B Nazanin 12 در زیر شکل ارائه شود. جداول باید وسط­چین وتوضیح جدول‌ها به صورت وسط‌چین در بالای آن با فونت B Nazanin 12   تایپ شود. لازم به ذکر است تمام جداول و اشکال به­ترتیبی که در متن می‌آیند باید شماره‌گذاری شوند. توجه داشته باشید که مرجع شکلها و جدول ها می بایست در انتهای عنوان آنها آورده شود.

مثال:

جدول (۱): شرح جدول در بالای جدول [].

اندازه­ذرات (نانومتر) ۲۰ ۱۰ ۲
اتمهای­سطحی (درصد) ۱۰ ۲۰ ۸۰

مثال:

شکل (۱): شرح شکل در زیر شکل یا نمودار [].

 

فرمول‌ها و روابط ریاضی باید به صورت چپ چین نوشته شوند و فقط ازMicrosoft equation  جهت تهیه فرمول‌ها استفاده شود. تمام معادلات باید به ترتیب از (۱) و داخل پرانتز در سمت راست فرمول شماره‌گذاری شوند.

مثال:

(۱)

 

 

دکمه بازگشت به بالا