اخبار مهمشب رصدینجوم

دومین شب رصدی با استقبال خانواده ها برگزار شد

با حضور خانواده های علاقه مندان و منجمان کوچک مرکز پژوهش سرای دانش آموزی فرهیختگان و انجمن نجوم دانشگاه پیام نور دومین شب رصدی برگزار شد. در این شب رصدی ابتدا دکتر باغبانی استاد دانشگاه پیام نور به تشریح آسمان شب و صورت های فلکی پرداختند و در ادامه شرکت کنندگان با استفاده از تلسکوپ پژوهش سرا به رصد مشتری و چهار قمر زیبای آن پرداختند. گفتنی است مشتری پنجمین سیاره منظومه شمسی از جنس گاز است و گرانش آن خیلی خیلی از زمین قوی تر بوده و دارای چهار قمر همانند ماه در اطراف خود می باشد. در ادامه نیز با چرخاندن تلسکوپ به سمت ماه از ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ماه گرفتگی جزئی آغاز و سایه زمین بر روی ماه افتاد. به گزارش پژوهش سرا ماه گرفتگی جزئی بعدی در سال ۱۴۰۲ شمسی به وقوع خواهد پیوست. برنامه بعدی شب رصدی بارش شهابی در ۲۰ و ۲۱ مرداد ۹۸ با هماهنگی و اطلاع رسانی از قبل برگزار خواهد شد. دانش آموزان و فرهینگیان علاقه مندان با حضور در دوره های نجوم آماتوری می تواند علم و دانش خود را از این رشته افزایش و نگاهی متفاوت به عالم هستی داشته باشند.

مُشتَری[۷] (که به نام‌های بِرجیس، اورمزد،  زاوش یا هُرمُز[۸] نیز شناخته می‌شود)، بزرگ‌ترین سیاره در سامانهٔ خورشیدی است. این سیاره غول گازی با جرم یک هزارم خورشید است، ولی جرمی دو و نیم برابر تمامی دیگر سیاره‌های سامانهٔ خورشیدی دارد و دومین جسم در سامانهٔ خورشیدیبر پایهٔ جرم و حجم است. از نظر دوری از خورشید، مشتری پنجمین سیاره پس از تیر، ناهید، زمین و بهرام است.

مشتری حداقل دارای ۷۹ قمر شناخته شده‌است[۱۲] که ۱۶ ماه آن قطری بیش از ۱۰ کیلومتر دارند. چهار ماه از بزرگترین ماه‌های مشتری به ترتیب دوری از این سیاره عبارتند از: آیو، اروپا، گانیمد وکالیستو. این چهار ماهک را ماه‌های گالیله‌ای می‌نامند. زیرا ستاره‌شناس ایتالیایی گالیلئو گالیله آن‌ها را در سال ۱۶۱۰ به وسیله نخستین تلسکوپ پیدا کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا